Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Έρχεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα

Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική, θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας από την ερχόμενη εβδομάδα, φέρνοντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, ενώ

YΠΕΣ: «Στον αέρα» η νέα ιστοσελίδα -Forum, newsletter, «Μάθε πού ψηφίζεις»

Η νέα ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) τέθηκε σε λειτουργία από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (ΓΓΠΣ&ΔΥ), με στόχο να γίνει πιο λειτουργική, ευέλικτη και ελκυστική.

Σε αυτόν τον διαδικτυακό χώρο, οι χρήστες μπορούν να αναζητούν εύκολα όλες τις πληροφορίες και να ενημερώνονται για όλες τις ανακοινώσεις, εγκυκλίους, δράσεις και πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας με τους χρήστες, ώστε

Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Τη βεβαιότητα του πως οι θεσμοί και η δικαιοσύνη θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης Κουφοντίνα.

Σε δήλωσή του από την Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως «το κράτος δικαίου, η δημοκρατία δεν απειλούνται και δεν εκβιάζονται, πόσο μάλλον από έναν κατά συρροή αμετανόητο δολοφόνο και 30 τραμπούκους που τον υποστηρίζουν.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην δικαιοσύνη ότι θα σταθούν τελικά στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΛΑΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ετοιμάζουν νέο μνημόνιο μετά τις εκλογές

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ετοιμάζουν μετά τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές νέο σκληρότερο οικονομικοινωνικό και γεωπολιτικό μνημόνιο "ακρωτηριασμού" της χώρας» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη σημερινή περιοδεία του στη Νέα Ιωνία.

«Οι εξαγγελίες και οι πομπώδεις τυμπανοκρουσίες Τσίπρα για τη 13η σύνταξη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απάτη, αφού η εξαγγελθείσα σύνταξη δεν αντιπροσώπευε παρά μόνο ένα επίδομα, το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα βάφτιζε, σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα, από κρέας σε ψάρι» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η τραγωδία, όμως, είναι ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν στα ΑΤΜ πως ακόμα και

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Συντάξεις Ιουνίου: Νωρίτερα η πληρωμή τους (ημερομηνίες)

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι:

. Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και 

. Τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019.

Τριήμερο λουκέτο σε όλα τα Πολυϊατρεία - Χωρίς εξετάσεις οι ασθενείς

Αιτία η υπέρμετρη έμμεση φορολόγηση που θα φθάνει το 70%

Σε μια πρωτοφανή απόφαση να κλείσουν για τρεις ημέρες 23, 24 και 25 Μαίου) όλες οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας λόγω της υπέρμετρης έμμεσης φορολόγησης που φθάνει και το 70%, κατέληξαν όλες οι Ενώσεις και οι εκπρόσωποι του κλάδου με τη στήριξη μάλιστα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Το πρόβλημα εντάθηκε εδώ και λίγες εβδομάδες όταν έφθασαν τα «ραβασάκια» πληρωμών του προηγούμενου έτους, οπότε και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να καταβάλουν πάνω από

Κ. Μητσοτάκης: Εγγυώμαι ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο

Την ακύρωση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου ορίου τόνισε πως εγγυάται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα, δεν θα το εφαρμόσει.

Όπως είπε «ο κ. Τσίπρας μείωσε το αφορολόγητο όριο, και αρνήθηκε να δεχθεί την τροπολογία που καταθέσαμε για να ακυρωθεί αυτό το μέτρο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star o κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ν.Δ. ξέρει πώς μπορούν να

Στους λογαριασμούς η 13η σύνταξη με «εκπλήξεις» στα ΑΤΜ -Τι χρήματα μπήκαν

Από σήμερα θα καταβληθεί η 13η σύνταξη στους δικαιούχους και όχι την Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο από την κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η Εφη Αχτσιόγλου μέσω Twitter, ο προγραμματισμός της κυβέρνησης άλλαξε και έτσι το επίδομα θα πιστωθεί στους δικαιούχους το απόγευμα της Παρασκευής. «Πιστώνεται σήμερα το απόγευμα η 13η σύνταξη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων», έγραψε συγκεκριμένα η Εφη Αχτσιόγλου στο Twitter.

«Θα είσαι και αύριο εδώ; Σε μια ώρα θα είσαι; Έλα να παίξουμε πριν σκοτωθούμε»

Μία από τις φωτογραφίες του Mohammed Zaanoun από την Λωρίδα της Γάζας.

ΤΟ ΑΣΣΟΔΥΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ:

Η Γεωμετρία του Αποκλεισμού [σε 360 Km²]

Διεύθυνση: «Genius Loci» (Εμπνευστήριο πόλης): Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 32, Μεταξουργείο

Διάρκεια Έκθεσης: 15 – 25 Μαΐου 2019

Ώρες επίσκεψης: 19:00 – 22:00

Είσοδος ελεύθερη

Οι διοργανωτές σε σχετικό σημείωμα αναφέρουν:

Η Έκθεση φωτογραφίας είναι βασισμένη σε 100 ντοκουμέντα του Mohammed Zaanoun, φωτογράφου και μόνιμου κάτοικου της Λωρίδας της Γάζας. Το υλικό παραχωρήθηκε από τον Zaanoun στην ομάδα του ΑΣΣΟΔΥΟ και το παρουσιάζουμε με σκοπό να φανερώσουμε τη ζωή εκεί σε όλη της την έκφανση, πέρα από τα στερεότυπα που γεννάει το φιλτράρισμα μιας θεαματικής και

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πανελλήνιες 2019: Επίδομα 350 ευρώ στους υποψηφίους που διαγωνίζονται «εκτός έδρας»

Την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2019 κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας

Με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας ρυθμίζονται εφεξής τα θέματα που αφορούν στην κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2019 κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε

Δημόσιοι υπάλληλοι: Αποζημιώσεις μέχρι 4.350 ευρώ για υπερωρίες στις εκλογές

Aπό 270 έως και 4.350 ευρώ µεικτά θα λάβουν περίπου 40.000 υπάλληλοι ΟΤΑ και φορέων του Δημοσίου ως εκλογικό επίδομα ανταπόδοση για την υπερωριακή απασχόληση που συνεπάγονται η προετοιµασία και η διεξαγωγή των ψηφοφοριών στις 26 Μαΐου και τις 2 Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, σύµφωνα µε την ΚΥΑ που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Χουλιαράκης:

-Το ποσό των 4.350 ευρώ θα λάβουν έως 253 υπάλληλοι συγκεκριµένων διευθύνσεων (Διοικητικής Υποστήριξης, Προϋπολογισµού, Εκλογών, Προµηθειών, Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, Οργανωσης ΟΤΑ) και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, έως 6 άτοµα στην Υπηρεσία

Φορολογικές δηλώσεις & επίδομα παιδιού -ΟΠΕΚΑ: Τι να κάνετε τελικά για να πληρωθείτε στις 24/5

H Β’ δόση του Επιδόματος Παιδιού, η οποία όπως ανακοινώθηκε επισήμως, θα καταβληθεί στις 24/5 (τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τις 23/5 το απόγευμα σε κάποια ΑΤΜ), χρειάζεται να έχει προηγηθεί φορολογική δήλωση για το έτος 2018, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταβληθεί το ποσό σε όσους δικαιούχους δεν πρόλαβαν να την κάνουν!

Η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αναφέρει κατά λέξη τα εξής:

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών και το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών μετράει ήδη δύο χρόνια εφαρμογής και λειτουργίας από τον Μάιο του 2017 που ψηφίστηκε ο ν. 4469/2019 που τον προβλέπει. Ήδη με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στο παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, στη σχέση μεταξύ των δύο διαδικασιών, θα αναλύσουμε δε ορισμένα ειδικότερα σημεία του εξωδικαστικού μηχανισμού με βάση την έως τώρα εμπειρία μας από τη διαδικασία αυτή.

Βασική παρατήρησή μας μετά τη μελέτη του νομοσχεδίου είναι ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορέσει να λειτουργήσει επικουρικά προς τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, ο οποίος σαφώς και αποτελεί μία πιο ολοκληρωμένη και άρτια διαδικασία και που εκτιμούμε ότι θα

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Αλ. Τσίπρας: Ανοικτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων ελάφρυνσης

Τα μέτρα που, όπως είπε, αποκαθιστούν σταδιακά τις αδικίες τις οποίες γέννησαν η κρίση και τα μνημόνια, από τον Αύγουστο του 2018, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Βουλή, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιπλέον ελαφρύνσεων στο τέλος του χρόνου, μιλώντας για θετική πορεία της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή είναι μόνιμα και έχουν όχι μόνο φιλολαϊκό αλλά και φιλοαναπτυξιακό χαρακτήρα. «Το επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό απ' όσους μιλούν για κόλπα και για προεκλογικές παροχές», είπε ο κ. Τσίπρας και

Δημοσκόπηση Bεργίνα Tηλεόραση : Σταθερά μπροστά η Ν.Δ – Μάχη για την 3η θέση – Έκπληξη από μικρό κόμμα!

Λίγα 24ωρα πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου , η Βεργίνα Τηλεόραση παρουσίασε μια αποκλειστική πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

8,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου και της Φένιας Κλιάτση «ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» στις 15 Μαϊου στις 20.35, για πρώτη φορά αναλύθηκαν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στα κρίσιμα θέματα των προεκλογικών μέτρων της Κυβέρνησης , της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από τη ΝΔ κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ Πολάκη, αλλά και

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κύπρου

Το γεωτρύπανο «Πορθητής» βρίσκεται κοντά στις ακτές τους Πάφου και ετοιμάζεται για γεώτρηση, ενώ το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», ετοιμάζεται για έρευνες νότια της Ρόδου. Τα τουρκικά ερευνητικά πλοία, συνοδεύονται και από Μονάδες του Τουρκικού Στόλου, ενώ είναι σε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, μεγάλη αεροναυτική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στις περιοχές των υποθαλάσσιων ερευνών, έχει δικαιώματα και το ψευδοκράτος και πως δεν πρέπει να γίνονται εργασίες εκεί, από πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, μέχρι να λυθεί το Κυπριακό. Προειδοποίησε μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και την ΕΕ να μην υιοθετεί θέσεις, υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, «να δράσουν

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση στην Άρτα προτείνει η Γεωπόνος Χατζηγιαννίδου Ιουλία, υπ Δημ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Γέφυρα στο Μέλλον"

Περιβάλλον και ανακύκλωση

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα ευαίσθητα σημεία όλου του πλανήτη τα οποία θα μας απασχολήσουν άμεσα στα επόμενα χρόνια. Δεν πρόκειται να αλλάξει κανένας δείκτης αν δεν αλλάξει πρώτα η σκέψη των ανθρώπων και δεν μπει στα βασικά μαθήματα ο σεβασμός στο περιβάλλον. 

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σεβόμαστε αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο και δεν μιλάμε παρά για τους φυσικούς πόρους. Κατά το πέρας των χρόνων διαπιστώνουμε ότι η ανθρώπινη παρέμβαση όχι μόνο έβλαψε το περιβάλλον με τα άσχημα αποτελέσματα να επηρεάζουν την υγεία μας αλλά και την υγεία των παιδιών μας αλλά και όπως

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Γκάφα Σκουρλέτη: Υποψήφιοι δήμαρχοι διαψεύδουν στήριξη ΣΥΡΙΖΑ & απειλούν με μηνύσεις

Έντονες αντιδράσεις σε σειρά υποψηφίων δημάρχων προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη στο πρόσωπό τους. Μάλιστα, σε επικοινωνία με την aftodioikisi.gr υποψήφιοι τόνιζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε και επέρριπταν τις ευθύνες προσωπικά στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, τονίζοντας ότι «με αυτό τον τρόπο το μόνο που κάνει είναι να μειώνει την εμβέλεια των συνδυασμών μας και να μας οδηγεί σε ήττα», ενώ άλλοι απειλούσαν με προσφυγή σε νομικά μέσα και μηνύσεις! 

Επιπλέον, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συνομίλησε η aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι δεν είχαν ιδέα για την ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να περιοριστεί στις περιφέρειες και τις μεγάλες πόλεις. Ήδη, δε, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επικοινωνήσει με την Κουμουνδούρου, ζητώντας να προχωρήσει σε

«13η σύνταξη»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ως μόνιμο μέτρο θεσμοθετείται η «13η σύνταξη», σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η οποία κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή και εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι «χορηγείται στους συνταξιούχους γήρατος, αναπηρίας και θανάτου από το έτος 2019 και για κάθε επόμενο έτος 13η σύνταξη».

Δικαιούχοι της σύνταξης είναι όσοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη την 1η Μαΐου κάθε έτους όσο και όσοι δικαιούνται την καταβολή κύριας σύνταξης με ημερομηνία έναρξης του

Κολοσσιαία παράταξη αεροναυτικής ισχύος από την Άγκυρα: «Βγάζει» 151 πολεμικά, 57 μαχητικά, 33 ελικόπτερ

Κολοσσιαία αεροναυτική και στρατιωτική δύναμη παρατάσσει από σήμερα μέχρι και τις 25 Μαΐου η Τουρκία στο Αιγαίο στην μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση της σύγχρονης ιστορίας της με εμφανή την προσπάθεια να δείξει ότι «Εχει την ισχύ να επιβάλλει αυτό που η ίδια θεωρεί ως δίκαιο».

Συνολικά 131 πολεμικά πλοία, 57 μαχητικά αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 45 UAV, δύο από τα τέσσερα AWACS 737 MESA που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία και 10 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, συμμετέχουν στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» όπου συνήθως εμπλέκονταν το ένα τρίτο των παραπάνω δυνάμεων.

Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ναυτικής ισχύος, ενός μόνο κράτους, στην Ευρώπη από το

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Eπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως την Τετάρτη χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του», ενώ «τώρα που συνειδητοποίησε ότι θα χάσει, τις λέει δημοσκόπηση». 

Και σε 12 μέρες που θα μιλήσουν οι πολίτες, θα μας πει ότι «έλαβε το μήνυμα» τονίζει η ΝΔ προσθέτοντας πως «δώδεκα μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ζει εκτός τόπου και χρόνου» καθώς όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της δεν είπε ούτε μια λέξη για τους νέους και τη μεσαία τάξη, για την πρωτοφανή ανομία και την υπερφορολόγηση για την Υγεία και την Παιδεία που, όπως

Τα συστήματα βιοµετρικής αναγνώρισης έχουν µπει εδώ και αρκετά χρόνια στη ζωή µας

Η αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωµάτων και της ίριδας ήταν µέχρι πρόσφατα η... κυρίαρχος του συγκεκριµένου τοµέα. Οµως η βιοµηχανία της ανάπτυξης βιοµετρικών συστηµάτων κάνει άλµατα προόδου και εµφανίζονται συνεχώς νέα και ολοένα και πιο εντυπωσιακά αλλά και ευφάνταστα συστήµατα, που στόχο έχουν από τη µία πλευρά να διευκολύνουν την πρόσβαση των ανθρώπων σε ηλεκτρονικές συσκευές ή σε κάποιους χώρους, αλλά ταυτόχρονα το επίπεδο ασφαλείας να είναι πολύ υψηλό.

Πριν από λίγες µέρες έγιναν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. H βρετανική εταιρεία παροχής τραπεζικών υπηρεσιών NatWest ανακοίνωσε ότι δηµιούργησε µια κάρτα ανέπαφων πληρωµών, που

15.500 φορτηγατζήδες έχουν βουλγαρικές πινακίδες και δηλώνουν άνεργοι

Αθέµιτος ανταγωνισµός επικρατεί στον δρόµο, καθώς περίπου 15.500 οχήµατα έχουν «µεταναστεύσει» εικονικά στη γειτονική χώρα για να γλιτώσουν φόρους, αλλά εκτελούν µεταφορικό έργο στην Ελλάδα

Eνα χαοτικό σκηνικό, που δηµιουργεί συνθήκες αθέµιτου ανταγωνισµού στον κλάδο, έχουν δηµιουργήσει τα περίπου 15.500 φορτηγά διεθνών µεταφορών που έχουν «µεταναστεύσει» εικονικά στη Βουλγαρία, αλλά εκτελούν µεταφορικό έργο στην Ελλάδα.

Ο «Ελληνοβούλγαρος» µεταφορέας, όπως αποκαλείται µεταξύ των ανθρώπων του κλάδου, ζει µε

Επταήμερη εργασία: Ολομέτωπη αντιπαράθεση σε Βουλή και... κοινωνία

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο η πενθήμερη εργασία να μετατραπεί σε επταήμερη

Στα ύψη έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο έπειτα από τα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με το ενδεχόμενο να μετατραπεί η πενθήμερη εργασία σε επταήμερη.

Το βράδυ της Δευτέρας η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης κονταροχτυπήθηκαν με αφορμή το

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ επιχειρεί να κρύψει τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής της

Για «τοξική πολιτική» της ΝΔ στον τομέα των δημοσίων προσλήψεων και των εργασιακών έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στις ευρωεκλογές επισήμανε ότι δεν υπάρχει η έννοια «χαλαρή ψήφος» και πως το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τα μάλα το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι πρόκειται για επιλογή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας «για να κρύψει τον ταξικό προσανατολισμό της και τον ταξικό χαρακτήρα των προτάσεών της». Υπενθύμισε, επίσης, την κατηγορηματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ, για επαναφορά της σχέσης

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Φώφη Γεννηματά: Ο ένας κολλημένος στην εξουσία, ο άλλος διψασμένος για εξουσία

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. μοιάζουν πολύ και συντηρούν ενσυνείδητα την πόλωση γιατί νομίζουν ότι τους βολεύει» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «κατάντια» των δύο κομμάτων.

«Όλα για την καρέκλα. Ο ένας κολλημένος στην εξουσία, ο άλλος διψασμένος για εξουσία δυναμιτίζουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον. Δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο» αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ζήσαμε την παρακμή» προσθέτει, τονίζοντας πως «η κοκορομαχία του πεζοδρομίου, η