Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Εκτός λειτουργίας το Taxisnet το Σαββατοκύριακο

Εργασίες αναβάθμισης των δικτυακών της υπηρεσιών και συντήρησης της πληροφοριακής της υποδομής (Taxisnet) πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο (11/05/2019 – 12/05/2019) η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός λειτουργίας το δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ στο διαδίκτυο. Η συντήρηση θα διαρκέσει από τις 8 π.μ. του Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12 Μαΐου.

Εκλογικό επίδομα: Αύξηση 25% του ποσού, 20% των δικαιούχων

Στο +25% θα είναι, τελικά, η αύξηση του εκλογικού επιδόματος για τους δημοτικούς υπαλλήλους σε σχέση με το 2014 (278,75 από 223 ευρώ μικτά). Παράλληλα, στις εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι κατά 20% (από 30.900 το 2014 σε 37.080)

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης είχε προσδιορίσει την αύξηση του ύψους του εκλογικού επιδόματος αλλά και των υπαλλήλων που θα απασχοληθούν σε 15%.

Τελικώς, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών επετεύχθη μεγαλύτερη αύξηση τόσο για

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Προτείνονται 4 επιλογές στους εργαζομένους - Πλαφόν αποζημίωσης 170.000 ευρώ

Καινούργιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ+8,51% στους εργαζομένους, το οποίο θα είναι ανοιχτό για 11 ημερολογιακές ημέρες.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προτείνονται 4 επιλογές στους εργαζομένους, το πλαφόν για τις αποδοχές αποζημίωσης ορίζεται στα 170.000 ευρώ, η κατώτατη ηλικία δικαιούχων τα 30 έτη και για να αποχωρήσει κάποιος πρέπει να διαθέτει 3 χρόνια εργασίας στην τράπεζα.

Κίνητρα

Κίνητρα και προσαυξήσεις δίδονται για την αποχώρηση ατόμων που υπερβαίνουν τα

Τ. Πετρόπουλος: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της 13ης σύνταξης

Την καταβολή της 13ης σύνταξης στις 20 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη, με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα

Εκλογικό επίδομα: Αύξηση 25% του ποσού, 20% των δικαιούχων

Στο +25% θα είναι, τελικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η αύξηση του εκλογικού επιδόματος για τους δημοτικούς υπαλλήλους σε σχέση με το 2014 (278,75 από 223 ευρώ μικτά). Παράλληλα, στις εκλογές θα συμμετάσχουν περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι κατά 20% (από 30.900 το 2014 σε 37.080).

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης είχε προσδιορίσει την αύξηση του ύψους του εκλογικού

Ο τόπος μας, έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, με ήθος και ακεραιότητα

Ο τόπος μας, έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, με ήθος και ακεραιότητα, στους οποίους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούν, δίκαια και αξιοπρεπώς, παρακάμπτοντας τα γρανάζια του συστήματος και προτάσσοντας το συλλογικό όφελος και τη βούληση των πολιτών.

Στην Άρτα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή αυτό που δυστυχώς κυρίευσε τα 4 τελευταία χρόνια ήταν η αδράνεια. Ολόκληρη η περιοχή έχασε την ταυτότητα και την αξιοπρέπειά της μα το πιο στενάχωρο είναι ότι εμείς οι ίδιοι ξεχάσαμε να την αγαπάμε.

Η Άρτα έχασε πολλές ευκαιρίες. Έφερνε ο αέρας λεφτά στην πόρτα της και εμείς τα φυσούσαμε πίσω. Δεν φταίνε μόνο οι άνθρωποι που διοίκησαν τον τόπο φταίμε πρωτίστως εμείς σαν πολίτες που το δεχθήκαμε. Όλα αυτά όμως είναι

Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών είναι πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι

Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών είναι πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι για τους κατόχους χρεωστικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, ο νέος κανονισμός της Visa που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης.

Από τις πρώτες επαφές με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, προκύπτει ότι από τον μεθεπόμενο μήνα θα πρέπει να επιβάλλονται ενιαίες χρεώσεις σε όλους τους τύπους καρτών που φέρουν το σήμα της, ανεξαρτήτως από την τράπεζα που θα τις έχει εκδώσει. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

7η άδεια Κουφοντίνα: Την Παρασκευή η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Ο εισαγγελέας της φυλακής εξέφρασε τη θέση ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων από τη χορήγηση της άδειάς του

Κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος, που θα κρίνει οριστικά εάν θα δοθεί ή όχι η άδεια στον «Λουκά» της 17Ν, καθώς στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε την Πέμπτη το θέμα της μη χορήγησης της 7ης άδειας στο

Η 13η σύνταξη για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους

Πώς υπολογίζεται, πότε θα τη δουν οι συνταξιούχοι στους λογαριασμούς τους

Υπέρ των χαµηλοσυνταξιούχων λειτουργεί ο µηχανισµός της 13ης σύνταξης, η οποία κυµαίνεται κατά µέσο όρο στα 380 ευρώ. Η νέα µόνιµη σύνταξηνοµοθετείται άµεσα και, σύµφωνα µε την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, θα δοθεί εντός του Μαΐου. Δικαιούχοι είναι 2,52 εκατοµµύρια συνταξιούχοι, δηλαδή το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας οι οποίοι λαµβάνουν κύρια σύνταξη από τον ΕΦΚΑ.

Το ποσό της υπολογίζεται µε βάση τη µεικτή κύρια ή τις µεικτές κύριες συντάξεις που λαµβάνουν οι συνταξιούχοι και µε κλιµάκωση 30%-100%. «Θα νοµοθετήσουµε το µέτρο µε τρόπο ώστε κάθε επόµενη χρονιά να υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον έχουµε ακόµη περισσότερη

Ανακοίνωση της υποψηφίας Τοπικού Συμβούλου, Γάτας Ανδριανής με τον Συνδυασμό της Τζένης Κοίλια-Ταπραντζή στο Δήμο Άρτας

Φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, προκαταβολικά, όλους όσους με την ψήφο σας με τιμήσετε, θεωρώντας ότι αυτά που πρεσβεύει ο Συνδυασμός μας και η επικεφαλής Τζένη Κοίλια-Ταπραντζή, αλλά και εγώ ως πολίτης του Δήμου, σας εκφράζουν.

Θέλω όμως να προσθέσω, ότι η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, διότι η δημοκρατική προσαρμογή στα νέα δεδομένα των καιρών μας απαιτεί υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και σεβασμό στις αρχές και τα

Νωρίτερα η διανομή διδακτικών βιβλίων στα δημοτικά σχολεία της χώρας

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά γίνεται η διανομή των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2019-2020.

Η διανομή ξεκίνησε στις 16 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019.

Νίκος Ξανθόπουλος: «Λάσπη, ντροπή σας, δεν το πιστεύω…»

Online κόντρα με άρωμα παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ο βετεράνος δημοσιογράφος και βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος εξέφρασε μέσω facebook το παράπονο του για τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Όπως αναφέρει, ζήτησε από τον ηθοποιό μια συνέντευξη -έστω και τώρα που ο δημοσιογράφος είναι 95 χρονών κι εκείνος του απάντησε ότι πλέον είναι αγρότης.

«Έκανα νύξη στον Νίκο Ξανθόπουλο για μια συνεντευξούλα μου το έκοψε: «Δεν είμαι πια

Οι λυπητερές στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έκαψαν τα νοικοκυριά

Νοικοκυριό που μένει σε κατοικία 145 τ.μ. πλήρωσε ΥΚΩ για τη νυχτερινή κατανάλωση 6.941 κιλοβατώρων ρεύματος και 1.091 ημερησίως 459,71 ευρώ. Την περασμένη αντίστοιχη περίοδο για υψηλότερη κατανάλωση 7.085 κιλοβατώρων τη νύχτα και 1.098 την ημέρα είχε πληρώσει ΥΚΩ μόλις 70,67 ευρώ.

Εκαψαν χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος οι αλλαγές που έκανε πέρυσι η κυβέρνηση στις κλίμακες ημερήσιας και κυρίως της νυχτερινής τιμολόγησης για τη ρυθμιζόμενη χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Νοικοκυριά που δεν είχαν ούτε αυτόν το χειμώνα τη δυνατότητα να ζεσταθούν με

Πολύ άσχημα νέα για τον Παύλο Πολάκη

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, κατέθεσε ο ορθοπεδικός χειρουργός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και ιδρυτής του «Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Θήρας», κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, εγκαλώντας τον για ψευδείς δηλώσεις και αναφορές από το Βήμα της Βουλής, στις (15/3/2017), και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19/2/2019).

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος υποστηρίζει ότι όσα διατυπώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στις προαναφερθείσες ημερομηνίες είναι απολύτως ψευδή και αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, που πλήττουν βάναυσα και αναίτια την προσωπικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση. Ζητεί δε το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη βλάβη που προκλήθηκε σε βάρος του από

Αλ. Τσίπρας: Δεν έχω τίποτα να κρύψω - Κ. Μητσοτάκης: Κρύψατε τις διακοπές 25 ημέρες μετά το Μάτι

«Κύριε Μητσοτάκη, έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα, όμως, ποτέ ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα» είπε σε δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε μετοχές που δεν έχω, ούτε καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, είναι έντεκα χρόνια αρχηγός κόμματος και τεσσεράμισι

Ποιοι και πότε χάνουν τις 120 δόσεις

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση που βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31 Δεκεμβρίου 2018, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης τελούν σε αναστολή πληρωμής από οποιαδήποτε αιτία ή έχουν υπαχθεί σε πάγια ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων.

Οι φορολογούμενοι που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων του 2015 και συνεχίζουν κανονικά μέχρι σήμερα να πληρώνουν τις δόσεις, οι οφειλέτες με χρέη έως 3.600 ευρώ, οι οφειλέτες που δηλώνουν εισοδήματα τα οποία απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος καθώς και οι επιχειρήσεις που περίμεναν τη νέα ρύθμιση για να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

13η σύνταξη: Νέα παραδείγματα -Ποιοι θα πάρουν 310 ευρώ & ποιοι 798 ευρώ

Από 310 ευρώ ως 798 ευρώ για 2.523.038 συνταξιούχους δίνει η κυβέρνηση με πληρωμή ως τις 26 Μαΐου, ημέρα των ευρωεκλογών του 2019. Το ποσό έχει πλαφόν τα 800 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε μία μόνο κύρια σύνταξη, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τον Μάιο του 2019 με βάση το μικτό ποσό, και θα έχει κράτηση ασθένειας 6% και φόρο.

Κλίμακα
Δεν θα δοθεί με βάση το άθροισμα κύριας και επικουρικής, ενώ σε δικαιούχους δύο ή περισσότερων κύριων συντάξεων θα πάει στη μεγαλύτερη από τις κύριες συντάξεις και όχι ένα ποσό σε κάθε μία. Τα ποσά θα δοθούν με κλίμακα που έχει ως εξής:

Εφ. Αχτσιόγλου: Ανακοίνωσε πότε θα πληρωθεί η 13η σύνταξη

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο στοχευμένων και μόνιμων μέτρων μεγάλης ελάφρυνσης για τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ALPHA.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το μέτρο της νέας 13ης σύνταξης είναι ένα οριζόντιο μέτρο που αφορά όλους τους συνταξιούχους, δηλαδή 2,5 εκατ. ανθρώπους. Είναι ένα μόνιμο μέτρο, δηλαδή από φέτος και κάθε χρονιά θα χορηγείται στους συνταξιούχους, αυτή περίπου την εποχή, η 13η σύνταξη. Αφορά την κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε ένα σημαντικό μέρος του

Πόσο θα μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τη μείωση του ΦΠΑ

Ένα μεγάλο προεκλογικό πακέτο παροχών ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Ο συνολικός λογαριασμός των μέτρων όμως που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ξεπερνά τα 6,5 δισ. ευρώ (1,14 δισ. το 2019 και άλλα 5,55 δισ. ως το 2022) και μπορεί να αποδειχθεί τελικώς και πολλαπλάσιος.

Μείωση από 13% σε 6% του ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αξία του ρεύματος και του Φυσικού Αερίου (αλλά και στον ειδικό φόρο που επιβάλλεται ή άλλες χρεώσεις). Μόνον για ηλεκτρικό ρεύμα (όχι για φυσικό αέριο) με βάση τις πωλήσεις, το 2018 οι καταναλωτές πλήρωσαν για ΦΠΑ 715 εκατομμύρια ευρώ στο Κράτος. Με μείωση από 13% σε 6% το Δημόσιο χάνει 385 εκατομμύρια ετησίως ή

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Οι χθεσινές εσπευσμένες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πυροδότησαν εκ νέου σενάρια περί εθνικών εκλογών τον Ιούνιο

Οι εσπευσμένες ανακοινώσεις του προεκλογικού πακέτου παροχών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, είναι το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα για να αλλάξει το κλίμα πριν από τις ευρωεκλογές, που αποτελούν πολύ κρίσιμη μάχη για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός σχεδίαζε να κάνει τις χθεσινές ανακοινώσεις την Παρασκευή το βράδυ κατά την ομιλία του στη Βουλή, πριν από την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αλλά οι φωτογραφίες του στο κότερο Παναγόπουλου που μονοπώλησαν την επικαιρότητα τις

Ανακοίνωση του Γιώργου Τσίρκα, που κατέβαινε στις Δημοτικές εκλογές ως σύμβουλος με την Δημοτική Αναγέννηση

Σε ανακοίνωσή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε τα εξής:

ΤΣΙΡΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ...!!!
Καλησπερα...σε ολους τους Αρτινους...!!

Με την ανακοινωση..του ψηφοδελτιου απο το συνδυασμο της Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια θα ηθελα να σας ενημερωσω με οτι αυτο συνεπαγεται απεναντι σε εμενα και στο συνδυασμο.....δεν κατεβαινω στις εκλογες οπως ειχα ανακοινωσει....διοτι υπηρξε σοβαρο προβλημα...!!!

Δηλωσα οτι κατεβαινω ως υποψηφιος δημοτικος συμβουλος αλλα χωρις τη δικη μου γνωμη και αποφαση καποιοι (αυτοι γνωριζουν)....με τοποθετησαν στο τοπικο.....και εχω εκτεθει...παρακαλω λοιπον....επειδη δε θα συμμετεχω σε αυτο το φιασκο......δε ζητω πλεον τη ψηφο σας....διοτι το θεωρω ανηθικο...απενατι σας...!!

Ευχαριστω ολους οσους τρεξανε για μενα..και με στηριξανε μεχρι και σημερα..μεσα απο την

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Τις επόμενες ημέρες φτάνει στο λίμανι, ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην πορεία κατασκευής του μεγαλύτερου συγκοινωνιακού έργου για την πόλη. Μιλώντας στο ypodomes.com o Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής κ.Γιάννης Μυλόπουλος σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τον πρώτο "ιταλικό" συρμό από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.

Ο πρώτος συρμός (που περιλαμβάνει 4 βαγόνια) θα φορτωθεί σε πλοίο το οποίο θα τον

Τραπεζική αγορά: Αύξηση 40% στις νέες χορηγήσεις

Θετική δυναμική πρόκειται να διατηρήσει την προσεχή τριετία η τραπεζική αγορά, αυξάνοντας τις νέες χορηγήσεις από έτος σε έτος κατά 40%, σε συνδυασμό με την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών συνθηκών και ιδιαίτερα με την αναμενόμενη αύξηση της αγοράς αυτοκινήτων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών. 

Η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των ακινήτων αποτελεί ένα στοιχείο το οποίο θα κινητοποιήσει τις αγορές.

Οι νέες χορηγήσεις στο σύνολο της αγοράς κατά το 2018 ανήλθαν στα 400 εκατ. περίπου στα στεγαστικά δάνεια, σε περίπου 500 εκατ. ευρώ στα καταναλωτικά δάνεια και σε περίπου

Μείωση ΦΠΑ και 13η σύνταξη εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Σειρά μέτρων για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, προκειμένου -όπως είπε- ο ελληνικός λαός να αισθανθεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα έχουμε εξασφαλίσει την φθηνότερη έξοδο στις αγορές από ποτέ, ωστόσο -όπως είπε υπάρχει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε

Πρώην συγκάτοικος του Γιακουμάκη: Όσα του κάναμε ήταν πλάκες

Συνεχίζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των 9 ατόμων, πρώην σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη. 

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους γονείς και την οικογένεια του άτυχου φοιτητή να παρακολουθούν συντετριμμένοι την διαδικασία.

Ένας πρώην συγκάτοικος του άτυχου φοιτητή, ο

Δημοπρασίες εκατοντάδων οχημάτων από 150 ευρώ σε πέντε τελωνεία της χώρας

Πέντε δημοπρασίες οχημάτων σε τελωνεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι και 16 Μάη.

Στο σφυρί βγαίνουν οχήματα από τιμές που ξεκινούν από τα 150 ευρώ και πολύ κάτω από τις πραγματικές τις αγοράς.

Συγκεκριμένα:

Σχέδιο για έκτακτο κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα δοθεί, ποιοι θα το πάρουν

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε προαναγγελία παροχών για να προλάβει τις ευρωεκλογές.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης, σχεδιάζονται έκτακτα μέτρα με εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο καταβολής ενός νέου επιδόματος τύπου κοινωνικού μερίσματος.

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα οριστικοποιηθεί εντός του Μαΐου. Πέρισυ το έλαβαν 1.659.452 δικαιούχοι-νοικοκυριά, που αντιστοιχούν σε 3.708.719 ωφελούμενους, συνολικού ύψους

Προσλήψεις 403 ατόμων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ (λίστα)

Σε προσλήψεις 403 ατόμων προχωρούν μια σειρά από δήμους καθώς και υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου μέσω προκηρύξεων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Συνοπτικά:
Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε.: Πρόσληψη 150 ατόμων

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση της δράσης: «Ενίσχυση Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Οικονομικού, Α.Δ. Αττικής, Δ/νση Αλλοδαπών &

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τις προσλήψεις 962 πυροσβεστών (αιτήσεις-προθεσμίες)

Εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου θα είναι θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, που θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ. μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019.

Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στην προκήρυξη, κατά το χρονικό διάστημα από ημέρα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Και η Ευθαλία Ρουπακιά με τον συνδυασμό "Δημοτική Αναγέννηση"

"Μόνη μου δεν μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και βρίσκω πολλά εμπόδια", λέει η υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Ευθαλία Ρουπακιά!

"Πιστεύω ότι με την δική σας στήριξη θα μπορέσω και εγώ όπως και πολλοί σαν εμένα να σταθούμε όρθιοι και αντάξιοι της εμπιστοσύνης που θα μας δείξετε".

               Καλή επιτυχία 

Ανάσα για οφειλέτες και περισσότερα έσοδα στα ταμεία των δήμων από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις

«Ανάσα» για τους οφειλέτες αλλά και αύξηση των εσόδων για τους δήμους θα φέρουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών προς τους ΟΤΑ, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Σύμφωνα με διευκρινίσεις του ΥΠΕΣ, εισάγεται δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών προς τους ΟΤΑ, που προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν. Η ρύθμιση προβλέπει εξόφληση οφειλών προς τους δήμους με έως και 100 δόσεις και δυνατότητα ολικής διαγραφής των προσαυξήσεων στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλομένων ποσών.

Με δεδομένη την δυσχερή οικονομική συγκυρία των προηγούμενων ετών, που είχε ως συνέπεια τη σώρευση σημαντικών οφειλών προς τους ΟΤΑ, η παροχή ισχυρών κινήτρων στους

Πολιτική μάχη για το αφορολόγητο

Στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς μπαίνει από σήμερα η διατήρηση ή μη του αφορολόγητου ορίου στα ισχύοντα επίπεδα. Ταυτόχρονα, θα ανοίξει και ο διάλογος με τους δανειστές για το νέο πακέτο παροχών, για το οποίο βασική επιδίωξη είναι να «κλειδώσει» πριν από τις ευρωεκλογές, παίρνοντας το «πράσινο φως» στο Eurogroup της 16ης Μαΐου.

Τα εν λόγω μέτρα βρέθηκαν μάλιστα το Σαββατοκύριακο και στο επίκεντρο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική μάχη θα ξεκινήσει με το αφορολόγητο όριο και την κατάθεση τροπολογίας από την πλευρά της Ν.Δ. για τη διατήρησή του στα σημερινά επίπεδα, ενώ

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Το Ισραήλ έστειλε κατασκοπευτικό στη Κύπρο λόγω Τουρκίας – Μήνυμα Νετανιάχου στον Ερντογάν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες ώρες. Ένα απίστευτο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ είναι σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που η Λωρίδα της Γάζας κυριολεκτικά φλέγεται από τους βομβαρδισμούς.

Tα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε και ισοπεδώθηκε από αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, με το Τελ Αβίβ να βλέπει τουρκικό δάχτυλο πίσω από τις ρουκέτες που

Είκοσι νεκροί από τις ρουκέτες και τα Ισραηλινά αντίποινα

Νεκροί είναι 16 Παλαιστίνιοι και τέσσερις Ισραηλινοί - Νέα έκκληση της ΕΕ να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα - Η γυναίκα που σκοτώθηκε μαζί με ένα μωρό ήταν θεία και όχι η μητέρα του.

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί στο Ισραήλ από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για τα δύο τελευταία θύματα, ούτε διευκρίνισε αν ήταν Ισραηλινοί πολίτες. Νωρίτερα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Ασντόντ από έκρηξη ρουκέτας.

Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν σήμερα, δεύτερη ημέρα της κλιμάκωσης της

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοτικής Αναγέννησης»

Ένα ηχηρό μήνυμα για αλλαγή στα δημοτικά δρώμενα φαίνεται πως έστειλαν με την παρουσία τους οι δημότες που παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοτικής Αναγέννησης» με επικεφαλής την Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια. (Φώτο)

Με αγωνιστικό πνεύμα που προμηνύει αλλαγή, αλλά και με μια αισιοδοξία νίκης βασισμένη στη στήριξη των δημοτών, η επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση» επεσήμανε ότι ο λαός θα μιλήσει με την ψήφο του και θα αναδείξει ο ίδιος τον νικητή αυτών των εκλογών, γι’ αυτό ας μην προδικάζουν κάποιοι το