Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Μεγάλη ασέβεια από την άθεη κυβέρνηση. Εδόθη εντολή να μην γίνει υποδοχή στο Άγιο Φώς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά να πάει στην Ελευσίνα

Mε καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, στις 18:10, αναχώρησε από το Ισραήλ για την Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που μεταφέρει το Αγιο Φως.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου στις 8 το βράδυ, με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αρνητική εντύπωση φέτος ήταν η απίστευτη προχειρότητα που επέδειξαν οι οργανωτές του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να

Αυτά είναι τα 100 αγαθά που θα εξαφανισθούν πρώτα κατά την διάρκεια μιας εθνικής κρίσης

Top 100 αντικείμενα που θα εξαφανιστούν πρώτα κατά τη διάρκεια έκτακτης εθνικής ανάγκης
1. Γεννήτριες (Οι καλές κοστίζουν αρκετά , η αποθήκευση καυσίμου ενέχει κινδύνους ,ο θόρυβος …θα προσελκύσει κλέφτες , συντήρηση κ.λπ.)
2. Φίλτρα Νερού / Απολύμανσης
3. Φορητές τουαλέτες
4. Εποχικά καυσόξυλα. Το φρέσκο ξύλο θέλει περίπου 6-12 μήνες για να στεγνώσει,και να είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι.
5. Φωτιστικό πετρέλαιο, φιτίλια, Λαμπτήρες (Πρώτη επιλογή: Αγορά

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι πάνε ταμείο - Οι κατηγορίες

Από 660 έως 7.000€ τα ποσά της περιόδου ανάµεσα στην απόφαση-βόµβα του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και στην ψήφιση του νόµου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016

Ποσά που κυµαίνονται από 660 έως 7.000 ευρώ διεκδικούν οι συνταξιούχοι για τα αναδροµικά του 10µήνου που µεσολαβεί ανάµεσα στην απόφαση-βόµβα του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 και στην ψήφιση του νόµου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016. Σύµφωνα µε συγκλίνουσες νοµικές απόψεις, πρόκειται για την πλέον «ακάλυπτη» περίοδο, εντός της οποίας εντοπίζεται έδαφος για όψιµες αξιώσεις. Εφόσον τα αναδροµικά «απλωθούν» µέχρι και τον ∆εκέµβριο του 2018, δηλαδή σε 42 µήνες, τότε οι διεκδικήσεις φτάνουν έως και τα 27.000 ευρώ για συνταξιούχους µε µία κύρια και µία επικουρική. Οι διεκδικήσεις κατά περιπτώσεις µπορούν να ξεπεράσουν και αυτό το ποσό, αν ο συνταξιούχος λαµβάνει περισσότερες από δύο συντάξεις, όπως για παράδειγµα

Άγιο Φως: Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους στις 18.30 στην Αθήνα

Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει και φέτος στην Αθήνα η άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκεται από σήμερα το πρωί ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και εν συνεχεία να παραλάβει και να μεταφέρει το Αγιο Φως στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10.15 η ελληνική αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Ελληνορθόδο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στις 12.15, θα μεταβεί με την

Αν. Μεσόγειος: Τα «μηνύματα» που εξέπεμψαν τα δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

Ένα γεγονός με πολλαπλά μηνύματα εξελίχθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο. Για πρώτη φορά, μετά το 2016, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν σε άσκηση δύο αεροπλανοφόρα της κατηγορίας Nimitz, «USS John C. Stennis» και «USS Abraham Lincoln», με 10 συνοδευτικά πλοία, 130 αεροσκάφη και 9.000 ναύτες και πεζοναύτες, κάνοντας επίδειξη ισχύος.

Με τη Ρωσία να αναπτύσσει όλο και περισσότερες δυνάμεις στην «πόρτα» του ΝΑΤΟ και την Τουρκία να προσεταιρίζεται την ομόνυμη χώρα, ερχόμενη σε αντίθεση με τα αμερικανικά συμφέροντα, η ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ αυτήν την περίοδο στην

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Mε τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί το Πάσχα;

Mε σύμμαχο τον καιρό φαίνεται ότι θα ψήσουν οι Έλληνες την Κυριακή του Πάσχα, καθώς αναμένεται να είναι αίθριος το επόμενο τριήμερο. Εξαίρεση θα αποτελέσουν μεμονωμένα φαινόμενα που θα κάνουν την εμφάνισή τους το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αξιοσημείωτες ήταν οι αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας -κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη- με τη μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 29 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων

O πιό όμορφος επιτάφιος που έχετε δεί ποτέ, ήταν στην Αγία Παρασκευή, στο Γλυκόριζο Άρτας


Μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά επιταφίων στην Άρτα.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η πλατεία του Αγίου Δημητρίου έγινε το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Άρτας, καθώς όλοι οι επιτάφιοι περνούσαν επιβλητικά μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης η πόλη της Άρτας πλημμύρισε από κόσμο!





Ο πιό όμορφος επιτάφιος όμως ήταν στο Γλυκόριζο






Έχω δει πολλούς επιτάφιους στην ζωή μου, αλλά ο επιτάφιος που βγήκε στην Αγία Παρασκευή, στο Γλυκόριζο Άρτας με ιερέα τον Πατέρα Αντώνιο, ήταν ο πιό όμορφος που έχω δεί ποτέ.


Δεκαπέντε (15) ακούραστες και φιλότιμες Μυροφόρες κεντούσαν από τον Ιανουάριο τις εικόνες, οι οποίες κοσμούσαν τον επιτάφιο και έφεραν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!




Συγχαρητήρια!



Αγρίεψε η εφορία: Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο

Σαρωτικούς ελέγχους ετοιμάζει η εφορία σε όσους χρωστούν στην Εφορία, το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο την αύξηση των εσόδων για τον κρατικό κορβανά.

Προβλέπεται να ασκηθεί ασφυκτική πίεση στους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ στον σχεδιασμό υπάρχουν και 105.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους για να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις.

Ήδη, νέο άλμα έκαναν οι απλήρωτες υποχρεώσεις των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση τον Φεβρουάριο. Οι νέες απλήρωτες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,37 δισ. ευρώ ξεπερνώντας στο δίμηνο τα 2 δισ. Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ πραγματοποίησε ο αριθμός των φορολογούμενων

Από το «Α» στα «σκουπίδια» και ξανά στις αναβαθμίσεις: Το χρονικό των πιστοληπτικών αξιολογήσεων

Η πολυπόθητη αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor's αναμένεται να έρθει τα μεσάνυχτα της Μ. Παρασκευής και να δώσει περαιτέρω ώθηση στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει στις αγορές μέσα στον Μάιο και πριν από τις Ευρωεκλογές με την έκδοση ενός 7ετούς ομολόγου. 

Εκτιμάται ότι θα είναι κατά μία κλίμακα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμη μπροστά μας τρία σκαλοπάτια έως ότου φτάσουμε στην «επενδυτική βαθμίδα». 

Αξίζει να θυμηθούμε πώς έχει εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία, η σχέση μας με τους οίκους αξιολόγησης, πώς βυθιστήκαμε στην κατηγορία των «σκουπιδιών» και πότε άρχισε η προσπάθεια για έξοδο από αυτή.

Πριν ακόμη η λέξη «μνημόνιο» μπει στην καθημερινότητά μας, στις 14 Ιανουρίου του 2009, με την

Μεγάλη Παρασκευή ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, κάθε απόγευμα ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία τιμά τα γεγονότα του Μεγάλου Σαββάτου.
Συγκεκριμένα την Μεγάλη Παρασκευή γιορτάζουμε:

α) την Ταφή Του Κυρίου και

β) την Κάθοδο Του στον Άδη, όπου κήρυξε σε όλους τους νεκρούς. Έτσι Μεγάλη Παρασκευή το

Επενδύσεις 1 τρισ. στην ενέργεια έως το 2023.

Ο ενεργειακός κλάδος στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική θέλει να εκμεταλλευθεί βραχυπρόθεσμα την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, να δώσει περισσότερη έμφαση στο φυσικό αέριο, αλλά και να επιχειρήσει στροφή σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, που θα το εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. 

Οι «μηχανές» του δουλεύουν έτσι στο φουλ, με τους κολοσσούς της περιοχής να σχεδιάζουν επενδύσεις σχεδόν 1 τρισ. δολαρίων σε ορυκτά καύσιμα, αλλά και ανανεώσιμες πηγές, για την περίοδο 2019-2023.

Το πετρέλαιο παραμένει ο μεγάλος βασιλιάς, αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμη, αφού οι επενδύσεις σε

Εκτελέστηκε ο δράστης του εγκλήματος μίσους που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ

Ο Τζον Ουίλιαμ Κινγκ, ένας από τους τρεις άνδρες που το 1998 διέπραξαν ένα από χειρότερα εγκλήματα μίσους στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, εκτελέστηκε χθες.

Οι τρεις άνδρες είχαν ξυλοκοπήσει άγρια και στη συνέχεια είχαν δέσει ημιαναίσθητο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και είχαν σύρει σε χωματόδρομο σε απόσταση τριών χιλιομέτρων τον Αφροαμερικανό Τζέιμς Μπερντ. Μέλη του σώματος του Μπερντ είχαν βρεθεί διάσπαρτα.

Μετά την άγρια δολοφονία, το Κογκρέσο ψήφισε ειδική νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους, το

Ποιες παροχές εξετάζουν ΥΠΟΙΚ και Μαξίμου

Στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας μπαίνει το θέμα της ανακοίνωσης πρόσθετων οικονομικών παροχών αμέσως μετά το Πάσχα. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπερπλεονάσματος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή -το οποίο έφτασε τελικώς στο 1,45 δισ. ευρώ πολύ πάνω από το ποσό των 889 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί- ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η οριστικοποίηση της ελληνικής πρότασης αξιοποίησης του «δημοσιονομικού χώρου» αποτελεί προτεραιότητα, καθώς αμέσως μετά το Πάσχα τα ακριβή μέτρα θα πρέπει να παρουσιαστούν στους θεσμούς και να ποσοτικοποιηθούν προκειμένου να προχωρήσει και η αναθεώρηση των στόχων που θα αναγραφούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής. Το τελευταίο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο και

To παγκόσμιο εμπόριο «βυθίζεται» με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και μία δεκαετία

Η απότομη στροφή στον προστατευτισμό και τις μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ και τα αντίποινα με τα οποία απαντούν οι άλλες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, έχουν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο παγκόσμιο εμπόριο, με τον όγκο των συναλλαγών να βυθίζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και μία δεκαετία.

Η εικόνα θυμίζει έντονα την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Τότε ήταν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης, που είχαν κλείσει, πιέζοντας το εμπόριο. Σήμερα, ωστόσο είναι τα «τείχη», που υψώνουν οι κυβερνήσεις για να αποκλείσουν αντιπάλους να και προστατεύσουν δικές τους βιομηχανίες.

Τη στροφή στον προστατευτισμό επιταχύνει η εντεινόμενη δυσφορία της κοινής γνώμης στις

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Π.Α.: Πέντε αεροδιακομιδές ασθενών την Μ. Τετάρτη

Πέντε ασθενείς από νησιά του Αιγαίου μεταφέρθηκαν την Μ. Τετάρτη σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ:
Ένα αεροσκάφος C-27J μετέφερε 1 ασθενή και 1 παιδί από τη Σάμο και το Ηράκλειο, στο Ηράκλειο και στην Ελευσίνα.
Ένα αεροσκάφος C-130 μετέφερε 2 ασθενείς από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη και στην Ελευσίνα.
Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από τη Λέρο στη Ρόδο.

Όπως τονίστηκε τα πτητικά μέσα

Εαρινό Ευρωβαρόμετρο: Η στάση των Ελλήνων απέναντι στην Ε.Ε. και τις ευρωεκλογές

Το εαρινό Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2019, το οποίο καταγράφει τη στάση των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση λίγο πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, αποκαλύπτει ότι παρά τις διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, το αίσθημα ενότητας δε δείχνει να αποδυναμώνεται. Η συνεχιζόμενη στήριξη για την Ε.Ε. συνοδεύεται από την πεποίθηση της ευρείας πλειοψηφίας (68%) ότι τα κράτη μέλη έχουν ωφεληθεί συνολικά από τη συμμετοχή τους σε αυτή - ποσοστό που αποτελεί ιστορικό υψηλό από το 1983.

Ακόμη, 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βλέπουν θετικά τη συμμετοχή της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το ποσοστό αποδοχής αποτελεί επίσης ιστορικό υψηλό, στα

Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές

Όσο τελειώνει ο χρόνος που μας χωρίζει από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου -μεσολαβούν σ’ εμάς και οι δύο εβδομάδες του Πάσχα-, τόσο πιο συχνά ακούγεται η κοινοτοπία ότι θα φθάσουμε στις Ευρωκάλπες χωρίς να έχει αληθινά ακουστεί συζήτηση για «Ευρώπη».

Δηλαδή συζήτηση ουσίας, συζήτηση επί του αντικειμένου όσων ορίζουν οι αρμοδιότητες της Ε.Ε., συζήτηση με λειτουργικά από περιεχόμενο. Διότι η συζήτηση περί της ακροδεξιάς/Ευρωφοβικής στροφής που παρατηρείται ιδίως σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης ασφαλώς και έχει πολιτικό βάρος, όπως άλλωστε και η γειτονική προς αυτά συζήτηση για την εγκατάσταση των ταυτοτικών ζητημάτων στην πρώτη γραμμή της δημόσιας συζήτησης, με αφορμή/θρυαλλίδα το Προσφυγικό και επίμονη αιτία την εξέλιξη του Μεταναστευτικού. Όμως και το ένα ζήτημα

Στα 104,65 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο

Στα 104,652 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2019 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, οριακά μειωμένα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (104,694 δισ.ευρώ).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον πρώτο μήνα του έτους δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 776 εκατ. ευρώ. Σωρευτικά το δίμηνο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 2,147 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό, τα 2,038 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Φεβρουάριο ο συνολικός αριθμός

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Αποκάλυψη: Το «τρελό» λεωφορείο που αναστάτωσε την Αθήνα

Ο άγνωστος έβαλε μπρος το λεωφορείο στον Βοτανικό και οδήγησε σαν μεθυσμένος μέχρι τον Ταύρο

Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό ερευνά η ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ανοίξει δικογραφία για να εντοπίσει τον μυστηριώδη άντρα που έκλεψε λεωφορείο του ΟΑΣΑ από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Βοτανικό και ακολούθησε μία ξέφρενη πορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Απριλίου, όταν άγνωστος έβαλε μπρος το λεωφορείο, που βρισκόταν σταθμευμένο στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και

Παύλος Πολάκης: Τα φίλια πυρά και η νέα ανάρτησή του

Μπορεί να υψώθηκε πρωθυπουργική «ασπίδα» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αλλά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι αντίθετες φωνές δεν σταματούν

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλοέχει θορυβήσει τόσο την κοινή γνώμη όσο και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό είναι ότι από χθες Μεγάλη Τρίτη αρκετοί «σύντροφοί» του, του ζητούν να πάρει πίσω