Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

«Δώρο εορτών» 1,14 δισ. ετοιμάζει η κυβέρνηση για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους

Νέο πακέτο με έκτακτες και μόνιμου χαρακτήρα παροχές και φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση με όχημα τα υπερπλεονάσματα, που συνολικά θα φθάσουν τα 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Στο κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται παροχές ύψους 1,14 δισ. ευρώ για το 2019, τις οποίες το Μαξίμου θέλει να μοιράσει στους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους με τη μορφή ενός «δώρου εορτών» προκειμένου να καλύψει μέρος των σημαντικών εισοδηματικών απωλειών που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια.

Το «δώρο» μπορεί να λάβει ακόμα και το χαρακτήρα μόνιμου μέτρου και θα δίνεται τον

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στην παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του Γιάννη Παπαλέξη

Με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενος τις αντικειμενικές δυσκολίες και έχοντας πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα και άποψη των μεγάλων και μικρών προβλημάτων και απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, την θέληση και την ανιδιοτέλεια των συνεργατών του ο Ιωάννης Παπαλέξης απευθύνθηκε στο κοινό, στην πρώτη συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων για τα τοπικά συμβούλια και το Δήμο Αρταίων, στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς».

Αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τον Δήμο Αρταίων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης και σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα συνέχισε:

«με σκληρή δουλειά και με αδιάλειπτο αγώνα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αντιμετώπιση των προβλημάτων και κατ’ επέκταση για περαιτέρω ανόρθωση και ευημερία της πόλης μας. Σας έπεισα, ότι η επιλογή σας να είστε εδώ ήταν χρήσιμη και σωστή», τόνισε ο Γιάννης Παπαλέξης, «ζητάμε τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας. Θα βγούμε στην κοινωνία να πούμε τι έχουμε να κάνουμε και θα

Επίσκεψη Χρ. Τσιρογιάννη Σε Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες Και Πλησιούς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επισκέψεις του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και μελών-υποψηφίων του συνδυασμού «Αρτινών ΣυνΕργασία» όψει των εκλογών του Μαΐου, καθώς επισκέφθηκαν τους Χαλκιάδες, τις Κιρκιζάτες και Πλησιούς.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και πραγματοποιήθηκε πολύ ουσιαστική συζήτηση για την πορεία των εργασιών στις παραπάνω περιοχές, ενώ υπογραμμίστηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα και οι συμπολίτες ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις και τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σε Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες και Πλησιούς, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις οδών, εργασίες

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ξάπλωσε στη μέση του δρόμου και φώναζε «διορίστε με»

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στην Σπλάντζια των Χανίων σήμερα το απόγευμα όταν ένας νεαρός στη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη και Σήφακα, έξω από γνωστό ταχυφαγείο, ξάπλωσε στη μέση του δρόμου και άρχισε να φωνάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το flashnews.gr, ο νεαρός φώναζε να τον διορίσουν σε τράπεζα και να πάρει σύνταξη… Επίσης, στο παραλήρημα του ανέφερε ότι οι φόροι τον έχουν γονατίσει και ότι όλα του τα χρήματα τα έχει «φάει» το ελληνικό κράτος.

Στο σημείο όπως ήταν φυσικό δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα, με τα

ΑΑΔΕ: Χωρίς προσαυξήσεις δηλώσεις ή φόροι ληξιπρόθεσμοι στις 30 Απριλίου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθησυχάζει τους φορολογούμενους διευκρινίζοντας ότι δεν θα χρεωθούν με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων για τις συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις που έληγαν στις 30 Απριλίου και έχουν παραταθεί έως και τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Στελέχη της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι για τεχνικούς λόγους το TAXISnet υπολογίζει προσαυξήσεις στις δηλώσεις που λόγω της παράτασης υποβάλλονται αυτές τις ημέρες, οι οποίες όμως δεν θα

Απίστευτη απάντηση για την κλήση της δημοτικής αστυνομίας σε 12χρονο

Ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το πρόστιμο που εστάλη από τον Δ. Θεσσαλονίκης σε 12χρονο μαθητή από τον Βόλο για παράνομη στάθμευση, εξέδωσε η διοίκηση του δήμου.

Όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αφού όπως διευκρινίζει, «βεβαιώθηκαν παραβάσεις του ΚΟΚ το 2013 και το 2014 για το ΙΧ αυτοκίνητο του πατέρα του ανηλίκου», ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με τη βεβαίωση προστίμου σε 12χρονο από τον

Ευρωεκλογές: Απαντήσεις του ΕΣΡ για τις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων

Απαντήσεις σε ερωτήματα που του υποβλήθηκαν έδωσε το ΕΣΡ, με σχετικό έγγραφο, σε ότι έχει να κάνει με την προεκλογική προβολή των Υποψήφιων Ευρωβουλευτών. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ελέγχου που ασκεί στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το ΕΣΡ απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα ως εξής:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορούν οι ΜΗ ενημερωτικοί σταθμοί να μεταδίδουν διαφημίσεις των Υποψήφιων προσώπων ή Συνδυασμών κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εντός

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Δημόσιο: Οι ημερομηνίες – «κλειδιά» της τρέχουσας διαδικασίας αξιολόγησης υπαλλήλων

Συγκεκριμένες προθεσμίες για αξιολογητές και αξιολογούμενους προβλέπει πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση του έτους 2018.

Ειδικότερα από έως 30 Ιουνίου 2019, θα πρέπει να διενεργηθούν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή οι απαιτούμενες ενέργειες, σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Καθώς έχει παρέλθει η πρώτη ημερομηνία – «σταθμός» εντός της οποίας έπρεπε να έχουν συμπληρωθεί (έως 12 Απριλίου) στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα απαραίτητα στοιχεία για τη

Aιτήσεις από σήμερα για θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις (έγγραφα-οδηγίες-προθεσμία)

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για την επιλογή σπουδαστών και σπουδαστριών στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιλογή σπουδαστών (ακαδημαϊκού έτους 2019-20) η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνει μέσω ειδικής εφαρμογής που βρίσκεται στην τοποθεσία https://www.asei-assy.mil.gr. 

Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και 20 Μαΐου 2019.

Χαλκιδική: Καταπλακώθηκε θανάσιμα από γεωργικό μηχάνημα

Νεκρός απεγκλωβίστηκε απόψε ο άνδρας που καταπλακώθηκε από φορητό γεωργικό μηχάνημα (φρέζα), στην περιοχή των Μουδανιών Χαλκιδικής.

Στο συμβάν κινητοποιήθηκαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Κ. Μητσοτάκης: Να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς σε όλους

«Σήμερα η σκέψη μας είναι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αλλά και στους άνεργους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να σταθούν στα πόδια τους» αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.

Όπως σημειώνει, «στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εργασία και να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς και ευημερίας σε όλους».

Αυτό είναι το όπλο του 54χρονου με το οποίο τραυματίστηκε η 8χρονη

Η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία στην περιοχή Θεσπιές Βοιωτίας προήλθε από το όπλο του 54χρονος ιδιοκτήτη βενζινάδικου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία στην περιοχή Θεσπιές Βοιωτίας προήλθε από το όπλο του 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εργαστηριακής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο 54χρονος που συνελήφθη από την Ασφάλεια Λιβαδειάς, οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών κατηγορούμενος ότι είναι εκείνος που πυροβολούσε κατά τη διάρκεια πασχαλινού

Στις φλόγες το υπό κατασκευή τουρκικό αεροπλανοφόρο

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στο υπό κατασκευή «μίνι» αεροπλανοφόρο TCG Anadolu του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με το navaltoday και τοπικά ΜΜΕ η πυρκαγιά ξέσπασε στην πλώρη του πλοίου, ενώ σημειώθηκαν μικρής έκτασης ζημιές για τις οποίες γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα κατασκευής της μελλοντικής ναυαρχίδας του τουρκικού ναυτικού.

Reuters: H Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλους επενδυτές για την επιστροφή της στις αγορές

H Ελλάδα ετοιμάζεται για τη νέα έξοδο στις διεθνείς αγορές και ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα προσελκύσει πιο μεγάλα ονόματα και παραδοσιακούς επενδυτές αντί για τα hedge funds, που ήταν οι βασικοί «πελάτες» της τα τελευταία χρόνια. Αυτό επισημαίνει το Reuters σε ανάλυσή του, υπογραμμίζοντας ότι ένα από τα βασικά εμπόδια είναι πως η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας εξακολουθεί να είναι στην κατηγορία «junk» (σκουπίδια).

Στην ανάλυση με τίτλο: «Όχι πια παρίας; Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλους επενδυτές για να σφραγίσει την επιστροφή της», το ειδησεογραφικό πρακτορείο θυμίζει τις επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων τον περασμένο Ιανουάριο και Μάρτιο και σημειώνει πως υπάρχουν σχέδια

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Νέα αποχώρηση από τη Χρυσή Αυγή με «καρφιά» για τον Μιχαλολιάκο

Η αποχώρηση Φουντούλη συνοδεύεται με βίντεο στο οποίο ανακοινώνει το γεγονός, πετώντας καρφιά κατά του «αρχηγού» της οργάνωσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως «τον πρόδωσε»

Σοβαρή κρίση έχει ξεσπάσει στη Χρυσή Αυγή με αφορμή τις ευρωεκλογές, καθώς η προσπάθεια του «φύρερ» Νίκου Μιχαλολιάκου να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους οδηγεί σε παραιτήσεις εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

Η αποχώρηση Φουντούλη συνοδεύεται με βίντεο στο οποίο ανακοινώνει το γεγονός, πετώντας καρφιά κατά του «αρχηγού» της οργάνωσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος του συνδυασμού "ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"


Παρουσίαση του ψηφοδελτίου και του προγράμματος μας 
Παρασκευή 3-5-2019 ώρα 8,30μμ στην αίθουσα "Σκουφάς".

Σας περιμένουμε

Πραξικόπημα Γκουαϊδό καταγγέλλει ο Μαδούρο

O αναγνωρισμένος από την Εθνοσυνέλευση (Βουλή) της Βενεζουέλας ως μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μέσω βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, την «τελική φάση» της «Επιχείρησης Ελευθερία», προκειμένου να απομακρυνθεί από τον προεδρικό θώκο ο αμφισβητούμενος – πλέον – πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει πως έχει συνομιλήσει με τους Διοικητές των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι

Το ακριβό πετρέλαιο «καίει» Κίνα και Ε.Ε.

Η εκρηκτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να μηδενίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν βάζουν φωτιά στις τιμές του πετρελαίου, με το μπρεντ να προσεγγίζει υψηλά εξαμήνου, υπερβαίνοντας ενδοσυνεδριακά το φράγμα των 73 δολαρίων το βαρέλι και τους αναλυτές να αναθεωρούν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για την τιμή του αργού. 

Ορισμένοι δεν αποκλείουν ακόμη και ένα ακραίο σενάριο επιστροφής των τιμών στα 100 δολάρια, ένα σενάριο που θα δοκιμάσει επικίνδυνα τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ πετρελαιοπαραγωγών χωρών και χωρών εισαγωγής αργού.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι υψηλές τιμές λόγω ισχυρής ζήτησης αντανακλούν θετική εικόνα για

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Χαμηλότερη ανάπτυξη για φέτος παραδέχεται η κυβέρνηση

Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων αναθεωρεί στο 2,3% από 2,5% τον στόχο για το ΑΕΠ το 2019

Αναθεωρεί επί τα χείρω η κυβέρνηση τον στόχο της ανάπτυξης για το 2019.

Όπως καταγράφει το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων, το οποίο η κυβέρνηση υπέβαλε στην Κομισιόν προβλέπεται αναιμική ανάπτυξη 2,3% έναντι του αρχικού 2,5% για τα έτη 2019 και 2020 και πρωτογενές πλεόνασμα 4,1% αντί για 3,6%.

Επίσης, το πρόγραμμα καταγράφει ότι οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ξένοι υπήκοοι είναι από τις ομάδες που έχουν υποστεί την

Στυλιανίδης: Οι Έλληνες στις ευρωεκλογές θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση

«Οι Έλληνες στις ευρωεκλογές αναπόφευκτα δεν θα ψηφίσουν μόνο για το ποια Ευρώπη προτιμούν. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αποδοκιμάσουν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την εξουθένωση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ

«Οι Έλληνες στις ευρωεκλογές αναπόφευκτα δεν θα ψηφίσουν μόνο για το ποια Ευρώπη προτιμούν. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αποδοκιμάσουν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την εξουθένωση και τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την ιδεοληπτική πολιτική της στο χώρο των αξιών και της παιδείας και την απαράδεκτη και ανάλαφρη υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα» υποστηρίζει ο

«Νεκρώνουν» οι συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά, αφού τα περισσότερα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ημέρας

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πρωτομαγιά, αφού τα περισσότερα σωματεία των εργαζομένων έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα ακινητοποιημένα θα μείνουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας τα

Για έλλειψη ανθρωπιάς κατηγορεί ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη τον δήμαρχο Καλαμάτας

Για έλλειψη ανθρωπιάς κατηγορεί ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος λίγες ώρες μόνο μετά το δυστύχημα έσπευσε να πει ότι το έθιμο δεν θα καταργηθεί γιατί «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων

Για έλλειψη ανθρωπιάς κατηγορεί ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτητον δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος λίγες ώρες μόνο μετά το δυστύχημα έσπευσε να πει ότι το έθιμο δεν θα καταργηθεί γιατί «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Τραγική κατάληξη είχε ο εικονολήπτης που τραυματίστηκε στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας

Από σαΐτα που έφυγε προς το πλήθος, τραυματίστηκε θανάσιμα ο εικονολήπτης που κάλυπτε το έθιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, ο άντρας τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει συγκλονισμένος το απόγευμα της Κυριακής 28 Απριλίου ο διοικητής του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος στο healthview.gr, νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο νεαρός επαγγελματίας εικονολήπης, ο οποίος ταυματίσθηκε θανάσιμα στο κεφάλι, εν ώρα εργασίας και ενώ κάλυπτε το εγκληματικό έθιμο του ρουκετοπόλεμου στην πόλη της Καλαμάτας