Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στην παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του Γιάννη Παπαλέξη

Με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενος τις αντικειμενικές δυσκολίες και έχοντας πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα και άποψη των μεγάλων και μικρών προβλημάτων και απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, την θέληση και την ανιδιοτέλεια των συνεργατών του ο Ιωάννης Παπαλέξης απευθύνθηκε στο κοινό, στην πρώτη συγκέντρωση και παρουσίαση των υποψηφίων για τα τοπικά συμβούλια και το Δήμο Αρταίων, στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφάς».

Αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τον Δήμο Αρταίων στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης και σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα συνέχισε:

«με σκληρή δουλειά και με αδιάλειπτο αγώνα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αντιμετώπιση των προβλημάτων και κατ’ επέκταση για περαιτέρω ανόρθωση και ευημερία της πόλης μας. Σας έπεισα, ότι η επιλογή σας να είστε εδώ ήταν χρήσιμη και σωστή», τόνισε ο Γιάννης Παπαλέξης, «ζητάμε τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας. Θα βγούμε στην κοινωνία να πούμε τι έχουμε να κάνουμε και θα
γίνουν πολλά, γιατί γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν θα πούμε πράγματα που δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Η Άρτα έχει ανάγκη την αλλαγή και πάμε να κερδίσουμε να χαμένα χρόνια. ».

Ενθουσιασμός και Ελπίδα

Παρόντος του τέως βουλευτή Άρτας κ. Χρήστου Γκόγκα και άλλων γνωστών και παλαιών στελεχών, ο Γιάννης Παπαλέξης, σε κλίμα ενθουσιασμού, απάντησε στα κακώς πλανόμενα ερωτηματικά για το αν θα είναι υποψήφιος, αν τα καταφέρει να ολοκληρώσει ψηφοδέλτιο και για όσους αμφισβητούν την υποψηφιότητα και τα μικρά ποσοστά, υπογράμμισε πως η νίκη και το μήνυμα ελήφθησαν.

Στο εγχείρημα αυτό, όπως αναφέρει και στη διακήρυξή του, καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς και με επίκεντρο την πρόοδο του τόπου, την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδικοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του Δημότη.

«Είμαστε μια παράταξη που δεν έγινε τυχαία και δεν είχε ιδιοτελή σκοπό, αλλά είναι μια παράταξη που ξεκίνησε από το 2010, πήρε τις εκλογές και έβαλε θεμέλια για έναν υγιή οικονομικά Δήμο Αρταίων, ο οποίος θα βοηθούσε την πόλη προς όλες τις κατευθύνσεις. Βάλαμε τα θεμέλια αλλά δεν προλάβαμε να δούμε το έργο που θα έπρεπε να επιτευχθεί. Δυστυχώς το έργο αυτό σήμερα δεν υπάρχει. Σήμερα, ο Δήμος και η χώρα βρίσκονται σε ειδικές ανάγκες διότι δεν υπάρχουν χρήματα. Οι Δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς πόρους, να διεκδικήσουν από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνουν μεγάλα έργα. Το 2010 μπήκαμε με όνειρα όπως όλοι οι συνδυασμοί και αυτοί που ασχολούνταν για πρώτη φορά. Τους αγαπώ όλους, τους νιώθω αλλά δεν γνωρίζουν ένα πράγμα. Στο Δήμο δεν μπορείς να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι γιατί το όραμα είναι ένα όνειρο που το βλέπεις στον ύπνο σου και όταν ξυπνάς, τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Είμαστε εδώ να συνεχίσουμε

«Για κάποιους λόγους δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε το όραμα. Βρισκόμαστε τώρα εδώ για να το υλοποιήσουμε. Βρήκα 5 Δήμους σκόρπιους με άλλες λογικές και νοοτροπίες ενώ "έσκασε" και η χρεοκοπία της χώρας», τόνισε. «Δεν προλάβαμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό. Όλα αυτά σημαίνουν λίγα χρήματα και από 4.000.000 το χρόνο, για μικροέργα, τα ποσά έπεσαν στις 500.000 ευρώ σε μία ημέρα. Δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε έργα με την κρίση με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν στήριγμα μόνο την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να προσφέρει πολλά στους Δημότες και το έπραξε».

Αναδρομή στο Παρελθόν

Στο βίντεο που παρουσίασε ο Γιάννης Παπαλέξης, μας μετέφερε στις δυσκολίες της θητείας, όπου με τη βοήθεια των συνεργατών, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και με μπροστάρισα την Αντιδήμαρχο Βίκυ Βασιλάκη, έδωσε βαρύτητα στην ανακούφιση των Δημοτών με ρούχα, τρόφιμα, συσσίτια και βοήθεια στην επανασύνδεση στα κομμένα από ρεύμα νοικοκυριά. «Οι ανάγκες», υπογράμμισε, «ήταν μεγάλες και γενικότερα η αλληλεγγύη ήταν στην προτεραιότητά μας». «Το 2011, με τον Καλλικράτη έπρεπε να ενωθούν 5 Δήμοι με όλα τα διαφορετικά προβλήματα που είχαν. Έτσι δημιουργήθηκε και στήθηκε ο Δήμος Αρταίων με επίσημες καταγραφές σε περιουσιακά στοιχεία όπως χωράφια, ακίνητα, κ.λ.π. Χρησιμοποιήθηκαν υπερσύγχρονα συστήματα για τον εντοπισμό της περιουσίας του Δήμου και καταφέραμε να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, ενώ κάθε χρόνο τα δημοτικά τέλη αυξάνονται από 5-10%. Έτσι, καταφέραμε να ισοσκελίσουμε τη χρήση χρημάτων από το Δημόσιο Ταμείο για να μην χρεοκοπήσει ο Δήμος. Επί ημερών μας, ξεχρεώσαμε όλους και έγκαιρα τα τιμολόγια των επιχειρηματιών που είχαν σχέση με το Δήμο. Ο Δήμος Αρταίων ήταν ο μόνος Δήμος», όπως είπε ο Γιάννης Παπαλέξης, «που χρωστούσε τα λιγότερα χρήματα».

Τα Μεγάλα Θέματα

«Οραματιστήκαμε και κάναμε πολλά. Ενοικιάστηκαν ακίνητα όπως το Βυζάντιο και το τουριστικό περίπτερο για το οποίο υπήρχαν χρόνια προβλήματα τα οποία επιλύθηκαν. Ξεκίνησε η διαμόρφωση της ψαραγοράς. Έγινε η προσπάθεια αγοράς του Παλαιού Δημαρχείου και άλλων αρχοντικών της Άρτας για τη στέγαση του πολιτισμού. Η ιδιοκτησία του Ξενία περιήλθε στο Δήμο, ένα σοβαρό θέμα, και έγινε μελέτη για τη λειτουργία του».

Ο Γιάννης Παπαλέξης αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στην προσπάθεια μελετών φωτισμού του γεφυριού και άλλων Βυζαντινών μνημείων τα οποία πάγωσαν. Τακτοποιήθηκε το τρίγωνο με πεζόδρομους, πλατείες, νηπιαγωγείο. Μελέτες για διάφορα άλλα έργα, γέφυρα, περιμετρικοί δρόμοι, παρκινγκ, κατασκευές κόμβων, γέφυρα Βλαχέρνας και σύνδεση, ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά, νερό στο Κορφοβούνι, αυτόματοι χλωριωτές που δεν υπήρχαν, κατασκευή νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά, μελέτη αναμόρφωσης και ανάπλασης από Πρωτομάστορα να περνάει κάτω από την γέφυρα. Σε ότι αφορά τα αδέσποτα που στεγάζονται στην ΚΟΜΔΕ, ο Γιάννης Παπαλέξης είπε ότι ο χώρος των 5 κτηρίων πρέπει να αναπλαστεί, αφού απομακρυνθούν τα αδέσποτα, και να γίνει χώρος πολιτισμού. Επίσης, όποιος υιοθετεί αδέσποτο θα του μειώνονται τα Δημοτικά τέλη. Αναφέρθηκε και στον κάμπο όπου δεν υπάρχουν υποδομές, αναθεώρηση σχεδίου Άνω Πόλης και διάνοιξη δρόμων, να βοηθηθούν μικρές επιχειρήσεις, το κυκλοφοριακό της πόλης που πρέπει να λυθεί. Πρότεινε πεζοδρόμηση όλου του κέντρου ώστε να δοθεί προτεραιότητα στον πολίτη, υπόγειο παρκινγκ, προστασία πολιτισμού με διάφορους τρόπους.

Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση

«Γνωρίζουμε τα θέματα του Νομού, έχουμε την εμπειρία και τη γνώση και είμαστε έτοιμοι αύριο το πρωί να πάμε να διοικήσουμε το Δήμο. Ο Δήμος δεν είναι κάτι που σπουδάζεται στο πανεπιστήμιο», τόνισε. «Μου δίνετε δύναμη και με τους συνεργάτες μου βάλαμε στοίχημα, αν γεμίσει η αίθουσα «Σκουφάς», η νίκη είναι δική μας. Ρισκάραμε, δικαιωθήκαμε, αγαπάμε την πόλη.

Τέλος, ο Γιάννης Παπαλέξης αναφερόμενος στους αναποφάσιστους συμπολίτες μας συνέστησε ψυχραιμία ούτως ώστε να κάνουν την καλύτερη επιλογή για το μέλλον της Άρτας.

Τρία Θεματικά πεδία

1) Κεντρική θέση στο πρόγραμμα για τη «Γέφυρα στο Μέλλον» στο σχέδιο Ανόρθωσης της Άρτας, θα έχει η προσέλκυση νέων, κατά προτεραιότητα, Αρτινής καταγωγής πίσω στην Άρτα.

2) Ψηφιακός Ευρωπαϊκός Σύγχρονος Δήμος Αρταίων όπου θα συγκεντρωθεί και θα καταγραφεί και κωδικοποιηθεί ανά αξίωμα, ειδικότητα, ρόλο και προσόντα όλο το ανθρώπινο δυναμικό παντού.

3) Ενεργειακά έργα - θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Στα πλαίσια του επιδοτούμενου από την Ε.Ε προγράμματος, η εξοικονόμηση πόρων σχετίζεται με την ορθολογική διαχείριση ενέργειας από το σύνολο των καταναλωτών (οδοφωτισμός - αλλαγές λαμπτήρων και διαχείριση δικτύων, προγραμματισμός και ορθολογική διαχείριση όλων των ηλεκτρικών καταναλώσεων στον 24ωρο ημερήσιο κύκλο καθώς και του ηλεκτροφωτισμού κτηρίων και οργανισμών, βέλτιστες ενεργειακές λύσεις στις καταναλώσεις θερμότητας - ψύξης - αντλιοστάσια ύδρευσης και άρδευσης). Ο πρόσθετος φόρος θα επιστραφεί στους δημότες με μείωση Δημοτικής φορολογίας και νέα έργα υποδομής.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ

1. ΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

2. ΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3. ΚΑΡΑΜΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4. ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ - ΡΩΣΣΙΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ

5. ΜΑΝΩΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΘΩΜΑ


ΑΡΤΑ

1. ΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

2. ΒΑΣΙΛΑΚΗ - ΜΗΤΡΟΓΕΩΡΓΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ) του Νικολάου

3. ΒΑΣΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ

4. ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

5. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

6. ΔΗΜΟΘΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

7. ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

8. ΘΟΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ

9. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ - ΤΖΙΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΟΥΛΑ) του ΛΑΜΠΡΟΥ

10. ΜΑΝΘΙΟΣ ΝΑΣΙΟΣ του ΠΥΛΙΟΥ

11. ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

12. ΜΑΡΕΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

13. ΜΟΛΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

14. ΝΑΚΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΩ) του ΙΩΑΝΝΗ

15. ΝΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

16. ΞΕΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

17. ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

18. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

19. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΑΝΝΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

20. ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ

21. ΠΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

22. ΡΑΠΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

23. ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΕΥΔΟΚΙΑ (ΕΦΗ) του ΠΑΝΤΕΛΗ

24. ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

25. ΣΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

26. ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

27. ΤΖΑΜΠΟΥΡΑ - ΦΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΙΡΗ) του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

28. ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

29. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ - ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) του ΙΩΑΝΝΗ

30. ΤΣΙΡΚΑ - ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑ ΟΛΓΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

31. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΙΟΥΛΙΑ του ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ

32. ΧΟΥΣΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ



ΒΛΑΧΕΡΝΑ

1. ΖΟΛΩΤΑ - ΒΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

2. ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

3. ΤΣΑΡΑΚΛΗΜΑΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ


ΞΗΡΟΒΟΥΝΙ


1. ΚΟΜΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

2. ΛΙΟΝΤΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

3. ΜΟΣΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ

4. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ



ΦΙΛΟΘΕΗ

1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2. ΚΑΡΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

3. ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΟΥΛΑ) του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

4. ΣΕΡΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

5. ΣΤΥΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

6. ΤΣΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ



ΤΟΠΙΚΟ ΑΡΤΑΣ


1. ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΚΥΡΙΑΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΥ) του ΗΡΑΚΛΗ

2. ΜΠΟΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΥΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

3. ΜΠΟΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

4. ΜΠΟΥΡΓΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

5. ΝΑΚΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

6. ΝΤΟΥΚΑΣ ΜΗΤΣΟΣ του ΗΛΙΑ

7. ΣΙΩΖΟΥ - ΜΑΝΘΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

8. ΤΑΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ

9. ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου