Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Φώφη Γεννηματά: Ο ένας κολλημένος στην εξουσία, ο άλλος διψασμένος για εξουσία

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. μοιάζουν πολύ και συντηρούν ενσυνείδητα την πόλωση γιατί νομίζουν ότι τους βολεύει» δηλώνει η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «κατάντια» των δύο κομμάτων.

«Όλα για την καρέκλα. Ο ένας κολλημένος στην εξουσία, ο άλλος διψασμένος για εξουσία δυναμιτίζουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον. Δεν μπορούν να κοιτάξουν πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες. Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο» αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Ζήσαμε την παρακμή» προσθέτει, τονίζοντας πως «η κοκορομαχία του πεζοδρομίου, η λασπομαχία ήταν βαρύ πλήγμα για τον κοινοβουλευτισμό».

Εστιάζοντας την κριτική της στην κυβέρνηση η κ. Γεννηματά σημειώνει ότι «η καρέκλα της εξουσίας ενώνει αυτόν τον κυβερνητικό αχταρμά, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά, δεξιά γυρολόγοι και κάθε είδους καιροσκόποι». «Κωμικοτραγικό το γεγονός ότι ζήτησε την εμπιστοσύνη όλων αυτών. Τι άλλο θα έκαναν; Σημασία έχει όμως η εμπιστοσύνη των πολιτών, που έχει χαθεί προ πολλού. Θα αποδειχθεί στις κάλπες, Κυριακή κοντή γιορτή» συμπληρώνει, ενώ ερωηθείσα για την υπουργοποίηση του Θ. Θεοχαρόπουλου σχολιάζει: «Τα γεγονότα μιλούν, όλοι κατάλαβαν τι παίχτηκε. Στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε περήφανοι για την ενότητα και συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς και όλων των γνήσια προοδευτικών πολιτών που έχουμε επιτύχει».

Κληθείσα να σχολιάσει τις κυβερνητικές παροχές επισημαίνει πως «η χώρα δεν αντέχει άλλα προεκλογικά Ζάππεια που κοστίζουν ακριβά και στην οικονομία και στη λαβωμένη αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου». Όπως αναφέρει, «οι Έλληνες φυσικά έχουν ανάγκη και το παραμικρό ευρώ, που τους επιστρέφουν αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Γνωρίζουν ότι δέκα τους παίρνει, ένα τους δίνει, παραμονή των εκλογών, υποτιμώντας και τη νοημοσύνη τους».

Σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες του κ. Τσίπρα στη θαλαμηγό αναφέρει πως «αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους πολίτες, είναι η ενοχική στάση του ίδιου, που μίλησε με καθυστέρηση μηνών και η επιλογή του να δώσει αξιώματα σε μέλος της οικογένειας που τον φιλοξένησε, όπως και ο συγκεκριμένος χρόνος που έγιναν αυτά, αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι».

Για τους στόχους του Κινήματος Αλλαγής εν όψει ευρωεκλογών δηλώνει πως «θέλουμε καθαρό αποτέλεσμα για να δοθεί δυνατό μήνυμα καταδίκης του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής απάτης. Μήνυμα ανατροπής στις συντηρητικές δεξιές πολιτικές. Μήνυμα-τείχος απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου